Компонування кухні.

1 березня 2011 р. 0:29
Грамотна компоновка кухні є одним з основних запорук зручного приготування їжі. На території кухні, на відміну від усіх інших кімнат у квартирі, людина перебуває в практично безперервному русі. Кожна господиня за кожну готування багато разів проходить шлях від холодильника до плити, від плити до раковини і так далі. І якщо відсутній вільний доступ хоча б до одного місця, приготування їжі може значно розтягнутися і спричинити безліч незручностей. Тому дуже важливо спочатку ретельно продумати, а потім вже починати розставляти меблі для кухні.
Кожному професійного дизайнера і проектувальнику знайоме так зване «правило трикутника». В основі цього правила лежать три основних функції, виконуваних будь господинею під час готування - приготування, оброблення і зберігання продуктів харчування. І відразу стає питання: як найкраще розставити раковину, плиту і холодильник на кухні, щоб усі дії були максимально комфортні і зручні?
Так от, сьогодні існує п'ять основних способів, якими розставляють все меблі на території кухні.
- Лінійний тип кухні. Цей варіант найкраще підходить для кухонь з невеликою площею. У цьому випадку всі елементи просто розставляються уздовж однієї лінії (найчастіше уздовж стіни без вікон). Раковину в цьому випадку практично всього розташовують між холодильником і плитою. При цьому досягається такий результат, що господині доводиться робити зовсім небагато рухів в обмеженому просторі.
- Кутовий тип кухні. Така система підходить як для великих, так і для маленьких приміщень. При такому типі планування кухня стає на додачу і їдальнею. Стіл розташовується у вільній частині приміщення, а за ним кріпляться навісні шафи.
- П-подібне планування кухні. У цьому випадку використання її як їдальнею практично неможливо. Всі меблі розташовується уздовж стін у форму літери П, звідси і така назва.
- Острівна кухня. Така система підійде тільки для великих приміщень, бо в центрі повинен розташовуватися небудь великий об'єкт, наприклад раковина або плита. Таке розташування дуже сильно спрощує процес готування, але це все досить складно у виконанні і вимагає великої площі.


 
0 грн.